2018-08-13
西九龍中心真係我嘅童年回憶,以前細細個喺石硤尾附近住,一放學就會同屋企人嚟到西九龍中心行街食嘢 。估唔到呢一個商場越開越多嘢食,同朋友行完街, 就梗係要醫下肚啦,諗唔到食咩,食韓式燒烤咁多選擇,就最好不過啦,自己可以夾自己鍾意嘅嘢食。仲有專人鐵板燒,喺韓燒之前都可以醫下肚餓。食物選擇都幾多,淨係蔬菜都已經擺滿一個櫃。仲有好多款嘅丸類、肉類、腸呀等等。當然唔少得就係肉類啦,有一般嘅牛肉、雞翼、豬扒、墨魚、多春魚、鯖魚同埋雞腎等等。拎到一碟都係,不過真係食得曬先好拎咁多呀, 食唔曬淨太多嘅話,要收返錢㗎,所以大家唔好做大嘥鬼呀。仲有刺身拼盤都幾豐富㗎,有甜蝦、生蝦、八爪魚等等。入主題啦,梗係要燒下啲肉啦,好貼心嘅係燒爐入面放著一張牛油紙, 咁樣就唔怕黐底啦。真係好多嘢食,拎到成枱都係。最開心嘅就當然係食迴轉壽司啦, 而家啲迴轉壽司店真係買少見少, 而且放題同韓燒好少有得食迴轉壽司,而家真係滿足我n個願望啊。仲有唔少嘅冷盤、韓式泡菜可以選擇,例如:青瓜、泡菜、芽菜、木耳、海帶等等。仲有甜品同火鍋,所以真係食得好飽。最後當然係唔少得雪糕喇, 不過雪糕真係手快有手慢冇, 本身應該有芒果、雲呢拿同
仲有專人鐵板燒,喺韓燒之前都可以醫下肚餓。
食物選擇都幾多,淨係蔬菜都已經擺滿一個櫃。
仲有好多款嘅丸類、肉類、腸呀等等。
仲有刺身拼盤都幾豐富㗎,有甜蝦、生蝦、八爪魚等等。
真係好多嘢食,拎到成枱都係。
仲有甜品同火鍋,所以真係食得好飽。
最後當然係唔少得雪糕喇, 不過雪糕真係手快有手慢冇, 本身應該有芒果、雲呢拿同士多啤梨味,不過我哋食得比較慢,所以士多啤梨味好快沽清,不過芒果味同雲呢拿味都唔錯嘅。
同一般韓燒嘅價錢差唔多, 都係二百蚊有找,但係仲可以試到迴轉壽司加火鍋,仲有咁多甜品,都算唔錯啦。