2020-06-21 192 views
睇IG先知櫻之滙做到6月尾就唔做,所以就特意走去食晚飯。鴛鴦香酥乳酪卷 ($68/ 8件)2款卷物嘅餡都一樣,有青瓜、炸豬扒、紅色類似酸蘿蔔嘅漬物 (我成日係素食店嘅壽司見到,但唔知叫咩),綠色嘅卷物表面撒有海苔,而棕黃色嘅卷物表面就係素肉鬆。卷物表面嘅乳酪醬有好濃嘅wasabi味,整體味道好豐富。蕃茄濃湯田園餃子 ($48/ 碗)我好鍾意佢呢到嘅蕃茄濃湯,酸酸甜甜好開胃,雖然我唔知有冇落到味精,但我都有飲咗幾啖。餃子嘅餡料主要係椰菜同粟米,餃子皮同椰菜都煮到好淋,我覺得餃子皮再硬身少少會更好食。雜菜蕃茄肉丸焗意大利麵 ($78)我覺得呢碟意粉比之前食嘅大碟咗,佢係肉醬意粉加雜菜同肉丸,雜菜有菜心、白菜同西蘭花。肉丸好香菇味,口感較結實同韌。
睇IG先知櫻之滙做到6月尾就唔做,所以就特意走去食晚飯。

鴛鴦香酥乳酪卷 ($68/ 8件)

鴛鴦香酥乳酪卷

蕃茄濃湯田園餃子 ($48/ 碗)

蕃茄濃湯田園餃子

雜菜蕃茄肉丸焗意大利麵 ($78)

雜菜蕃茄肉丸焗意大利麵

2020-06-13