2006-05-16 10 views
同個大肚老友行完街o黎食飯。見個MENU都有好多選擇,為遷就佢有BB關係,太辣同生的食物都唔食得,所以揀的款式有限。血地獄拉麵改了豬骨湯底後,沒有刺激的辛辣味,變相係叉燒拉麵,而豬骨湯底又淡而無味,要勁加七味粉。麵?當然唔掂啦。三文魚頭鍋-要了少辣湯底,對我來講當然唔夠辣,連老友都話唔夠味。湯底當然沒有魚的鮮味,只係普遍的血地獄湯底,再加幾件魚頭、蔬菜、豆腐等。炸軟殼蟹-超細隻,又炸得唔夠透。軟殼蟹卷-好難食,紫菜似橡根的好韌、好難咬得開,而壽司飯又勁腍。北海道鹽焗薯仔-好像乞兒雞的,要打爛個鹽外殼,才可以食入面個薯仔,原來實物與menu實在相差太遠,似一個普通的烚薯仔,完全沒有味道,只係買花巧。大肚老友話super sandwich的焗薯好食好多。炒野菜-唯一一碟好食,最簡單的一樣,如果唔好食,真係抵打。雖然唔貴,但唔好食,都幾難再有下次。
同個大肚老友行完街o黎食飯。
炸軟殼蟹-超細隻,又炸得唔夠透。
炒野菜-唯一一碟好食,最簡單的一樣,如果唔好食,真係抵打。
雖然唔貴,但唔好食,都幾難再有下次。