一行七人的舊同學聚會 拿破崙汁係紅汁粟米湯勁有粟米味,仲有粟米蓉粒,pepper味,我自己就略嫌鹹左少少沙律好好人地落足油醋,菜同車厘茄非常新鮮我叫左羊架配拿破崙寡刁扁麵,羊架5至7成熟,冇乜羶味,麵螶係al dente 既,有咬口又未太硬,條條麵都有汁侍應生招呼非常周到,不停斟水,又十分有耐性解釋餐牌上的食品。我地19.30坐低,20.15仲未叫野食,佢地21.00 last order都冇話催我地落單,反而同我地講因為即叫即整既關係,上菜速度會有差距。佢地22.00已經冇晒客,叫左我地埋單都冇逼我地走,我地都覺得唔好意思,大概23.00就走左。順帶一提,老闆好好人咁送左一款餐前小食同兩款甜品俾我地添!如果有近港島又要搞gathering既朋友,呢個真係好好既選擇!會encore 呀!
一行七人的舊同學聚會

拿破崙汁係紅汁
沙律好好人地落足油醋,菜同車厘茄非常新鮮

2015-10-31
Type of Meal