2017-06-08 1313 views
前日去太子買完D野準備搭車返屋企, 臨落見地鐵口有間凱施就入去買個麵包返去食下, 點知比我見到有D幾靚既甜品一個個咁排喺個櫃入面, 霎下眼有幾個款例如raspberry, 紐約芝士, 朱古力慕絲等等...全部用個金色碟仔裝住都幾吸睛咁, $13唔貴就揀左個綠茶牛奶味既慕絲試下. 返到屋企用相機食先之後就試下味, 質素有D驚喜. 味道黎講, 綠茶味清清地, 唔會好淡又唔會太濃, 雖然我都鍾意綠茶味, 但太重口味我都未必岩, 呢隻清香我就相當buy! 而同時間牛奶味都夠, 正正係平時飲開既green tea latte果種味道, 奶味和綠茶味都兼顧到. 至於質地黎講呢, 不論忌廉或者慕絲部份, 都比想像中滑溜同埋輕柔, 整體好香滑, 真心唔錯,下次都值得翻兜同埋試下其他味!
2017-06-06
TakeAway
$13 (Tea)