2019-05-25 127 views
出街食飯,好多因素影響我去幫襯邊間食肆 ---價錢平唔平? 環境舒唔舒適? 好唔好食? 衛唔衛生? 硬件改唔到,所以我較注重食物的素質。刺身及壽司是最能夠反映新鮮程度,光澤十足,就知係鮮。放題的海鮮通常會將貨就價,估唔到呢到係俾鮮蝦。吃過就知冷凍蝦是無法相比的。一同供應的任食生蠔和青口也是肥美肉厚的。肥瘦均勻的肥牛卷,雖未至入口即溶,但嫩滑度十足。墨魚滑非常彈牙,食到我要再黎多round。現場還有很多蔬菜及瓜類配料。火鍋放題嚟講好少有咁多種甜品供應,真係齋食甜品都飽。放入口時還是暖暖的香蕉班戟,相信也是即叫即制的,吃過後滿口充斥著嘅濃濃嘅香蕉味,唔可以錯過。

刺身壽司是最能夠反映新鮮程度,光澤十足,就知係鮮。

現場還有很多蔬菜及瓜類配料。

火鍋放題嚟講好少有咁多種甜品供應,真係齋食甜品都飽。