2018-10-23 404 views
晚上約朋友到旺角,想靜靜地去樓上cafe.之前有朋友仔推薦過依一間,環境都幾大同新,野食都唔錯,於是同朋友一齊去試新野。位置係近花園街個邊,落天橋行2-3分鐘就到,都方便就腳,上到去店員安排左我地坐窗邊嘅達達咪,好大好舒服😌店員係我地睇餐牌嘅時候,送上一杯餐前飲料芒果菠蘿沙冰,好香菠蘿味飲落酸酸甜甜好開胃,一邊飲一邊教我地點樣電了落單,我地都叫左晚餐,有湯、前菜、小食、主菜、配菜、甜品到飲品,都係自己選擇。點完菜好快就為我地送上餐湯,我要左南瓜湯,好濃郁,飲落係有南瓜肉,好香好好口感。沙律小食係一齊上,係溫泉蛋沙律同紫菜雞卷,紫菜雞肉卷好得另,唔講以為係壽司,紫菜味同雞肉好夾。主菜到喇,慢煮安格斯牛柳,佢地嘅主菜都係以慢煮方式製作。安格斯牛柳口感係好軟稔,熟嘅程度岩岩好,唔會韌。主食有好多款比大家揀,麵食已經有三四款,焗薯都有幾款口味,我揀左酸忌廉焗薯,酸得黎好香忌廉味,同薯仔好夾👍🏻食完店員都會主動問幾時上甜品,上甜品前會送上餐飲,再送上甜品,我揀左檸檬蛋糕,檸檬味岩岩好,唔會太酸,蛋糕唔係海綿蛋糕係好似牛油餅碎嘅口感,食完飯食岩岩好,朋友揀左奶凍都好好味。其他菜式都好想試,下次可以
食完店員都會主動問幾時上甜品,上甜品前會送上餐飲,再送上甜品,我揀左檸檬蛋糕,檸檬味岩岩好,唔會太酸,蛋糕唔係海綿蛋糕係好似牛油餅碎嘅口感,食完飯食岩岩好,朋友揀左奶凍都好好味。其他菜式都好想試,下次可以同朋友再黎😊