2019-05-25
朋友想食私房菜,經朋友介紹黎到銅鑼灣呢間忠記私房菜食,嘩,黎到人山人海播,好彩之後book左位,黎到就有位啦,我地睇完menu就不用煩,選左個2人餐🥰 $308 私房靚湯: 冬瓜豬骨湯,好清甜,個晚天氣好熱飲完好解暑!陳年花雕醉鴨舌:最中意食鴨舌,加左少量陳年花雕酒味道更上一層樓,但味道又唔會太濃烈,愈食愈滋味!稻庭烏冬北海道帶子(2位用):呢度既招牌菜,大大粒北海道帶子,好有鮮味,倒了麻醬再撈埋稻庭烏冬一齊食,好滑身更加好味道!上湯杞子浸芥胆:清清地上湯浸芥胆,好腍身,帶有微微甘甜既菜味,所以芥胆用黎上湯菜色唔錯既選擇!野菌芥末安格斯牛肉粒:野菌好爽口,加上少許芥末味道有少少辣,令到口感及味道更佳,而牛柳粒亦都十分鬆軟和嫩滑,味道很惹味。生炒臘味糯米飯:個賣相好特別,糯米飯裝係印有福字既碗內好有特色,米粒生炒得很粒,唔會太軟,仲好多臘腸粒及蔥粒,好好食!精美糖水: 有好多類豆,各款豆好腍身,係甜左些少+++++++++++++++如果大家喜歡💕我寫既食評,麻煩比個❤️鼓勵一下我,我會寫更多更好既食評比大家!😊
私房靚湯: 冬瓜豬骨湯,好清甜,個晚天氣好熱飲完好解暑!
精美糖水: 有好多類豆,各款豆好腍身,係甜左些少
+++++++++++++++