2023-09-10
肥婷中伏|📍甜牙牙煮意知道旺角知名甜品店甜牙牙喺原店斜對面開多間分店,本身都食過幾次🙈知道新店有榴槤拿破侖即刻專程喺屋企出發去食但實際體驗都幾令我失望💔♡榴槤拿破侖♡|💰$88其實甜品賣相都真係幾靚💓無可否認打卡真係好正,酥皮都算脆身但拿破侖入面嘅吉士醬係無榴槤味🏳️佢只係原味拿破侖😭食到心灰意冷嘅時候居然俾我食到入面有2粒仔士多啤梨餡…🫣🥺如果佢有少少榴槤肉喺拿破侖入面嘅話,起碼我個脆弱心靈都會得到一絲慰藉😢點解會係士多啤梨💔咁好啦,諗住叫得做榴槤拿破侖咁伴碟嘅cream/雪糕會關榴槤事啦🥹點都救得返個拿破侖🫡點知個cream係原味嘅😑雪糕係雲呢拿味嘅🤯原來$88嘅榴槤拿破侖唯一同榴槤有關係嘅只係講緊放喺拿破侖側邊嘅榴槤肉🫠仲要唔係突然香甜…cp值可以話極低🏳️都係食返窩夫系列比較好😌事後睇返餐牌見到原來拿破侖嘅材料係每天現烤酥皮,配上吉士醬,水果,香滑忌廉,清甜雪糕,馬來西亞榴槤肉,另有杏仁片和曲奇碎🏳️但真心無估到榴槤拿破侖吉士醬無榴槤味,清甜雪糕係雲呢拿味🥲
榴槤拿破侖
♡榴槤拿破侖♡|💰$88