2024-05-23
今日係尖沙咀唔知食咩好,行開寶勒巷見到一間主打雞煲火鍋嘅放題,都幾多野食都幾抵,所以一於試下。我地揀左個牛牛餐,首先佢會雞煲、麻辣鴨血毛血旺煲同酸菜魚煲,3揀1,然後有1個刺身盤1份,冰鎮鮑魚每位一隻、牛牛盤1份(m9澳洲和牛、美食國極上牛肉、熊本一口牛、牛小排等)仲有30款野食同飲品任點任食我地叫左個雞煲,少麻少辣,雞煲麻香足夠因為少麻少辣,所以唔會遮左雞嘅味道,而且雞肉入口嫰滑,非常好食刺身盤,刺身都新鮮,唔會腥而且款式都多,冰鎮鮑魚食落彈牙爽口,唔駛點豉油都覺得好食到打邊爐啦,有10款湯底可揀,今次揀左雜菌湯,佢個湯底好湯甜,而且材料十足,非常滿足牛牛盤1份(m9澳洲和牛、美食國極上牛肉、熊本一口牛、牛小排等)依個不得了呀,佢嘅m9和牛食脂肪比例幾好,而且肉質好嫰,好正。極上牛肉都比一般肥牛更靚更好食,一口牛同牛小排牛味重,食落唔韌,正呀佢依到d打邊爐食物都款多又夠新鮮,最後仲有雪櫃雪條可以食,正呀喂整體黎講,餐廳食物質素高,好岩大食又鍾意食肉嘅朋友
整體黎講,餐廳食物質素高,好岩大食又鍾意食肉嘅朋友