2021-04-12
到了天后覓食,開左好多唔同既特式店鋪!見到這間 ita meshi係日式西式 fusion, 見 menu價錢都唔貴!所以入左去!比特式牆吸引了! 非常有art既感覺!西柚梳打賣相幾靚仔,微酸帶清新感,陣陣既西柚氣滲出!非常解渴。冰河流心芝士西瓜扒賣相夠哂正又特別!難怪店員推介!burrata芝士放上冰涼嘅西瓜,味道唔會膩!一凍一熱個感覺非常之醒神,醋汁同埋日本青菜味道百感交集!香燒原隻北海道帶子配魚子醬,醬汁用咗薯蓉質感打到非常之有細!口感軟滑,上面再加咗泡泡,重點就係嗰個香燒完隻北海道帶子非常之大隻!煎香後再補上魚子醬,真係滋味無窮!爽脆嘅魚子醬再加q彈嘅帶子,再加入口即溶嘅薯蓉真係百感交集黃金流沙鹹蛋黃脆雞翼, 全部都係單骨雞翼,非常方便易食,鹹蛋黃嘅味道非常突出但又唔會過份咸, 雞翼嘅炸醬非常之薄又香又脆! 再配上沙律醬更加好味。蟹膏茄汁黃金軟殼蟹有機意粉,大大隻夠哂份量既軟殼蟹佔了碟不少位置!質感香脆甘香!意大利粉既質感相當好,煙煙靭靭! 而番茄醬嘅醬汁非常濃厚,掛汁一流!好好食!