2022-12-20
【日本の冬のおもてなし:特選和牛おせち】最近但馬屋集團燒肉の牛太・本陣 (觀塘)推出咗冬季慶典饗宴,啱晒和牛愛好者🎉由12月19日開始至2月14日凡惠顧極上和牛燒肉放題套餐(港幣$469)嘅兩位或以上客人,可獲免費贈送「御節豪華黑毛和牛肉二つ重箱」,我地近排就去食咗,真係超滿足!呢個期間限定贈送嘅頭盤「御節豪華黑毛和牛肉二つ重箱」一共有兩層,第一層係和牛珍稀部位四品:和牛頸脊、厚切牛舌、辣椒肉、肉眼芯。第二層就輪到重頭戲 — 日本產黑毛和牛 西冷片!西丶冷取自和牛後腰較少運動到嘅部位,所以油脂超豐富又甘香😋真係入口即融!店員仲比咗兩款和牛絕配醬汁我地 — 嫩滑日本產雞蛋同埋蘿蔔蓉柚子醋,兩種都好夾,令和牛更加好味😍佢除咗牛,仲有海鮮例如海蝦魷魚等等都不錯,甜品係一人一個Hagen Daz雪糕❤️可以任食又唔貴,真係非常值得食💯#本陣 #Honjin #Yakiniku #日本和牛燒肉專門店 #幸せになろう #焼肉 #觀塘美食 #H8 #日本產黑毛和牛 #炙燒黑毛和牛海膽壽司 #黑毛和牛 #海膽 #壽司 #冬季慶典饗宴