2022-10-03
上完 mindfulness 堂之後,跟住隊友去飲碗湯滋補下,可堂食或外賣,見到職員都好忙,好好生意!餐廳的甜品是每日鮮製,咁又點可以錯過呢?一於坐低飲碗湯食個小食再加多個甜品呀!有卡位坐都幾舒服,仲有勁多金句,啱晒打卡!#damdambirdnest啖啖燕窩 新搬咗去觀塘駿業街,就啱啱係我哋上堂嘅隔離,店員推介是日靚湯。做人一定要對自己好啲,食啲補品補下身,男女皆宜,呢間 啖啖燕窩 係燉品燕窩專門店,好多款滋潤燕窩、燉湯、甜品、小食,觀塘實體店坐低,即刻食又得。椰皇竹笙烏雞燉花膠湯(碗)250ML椰皇燉湯相當足料,大塊厚肉彈牙嘅燉花膠,充滿骨膠原,湯底濃香又夠滋補,竹笙烏雞真材實料,絕對係推介之一。 蒜香花膠 一場嚟到緊去食蒜香花膠 慢慢嘆,蒜香花膠香濃蒜香口味,麻辣花膠應該比較刺激,今次見到透明包裝之下勁多粒粒蒜蓉,睇見都流口水,店員幫忙翻熱之後,花膠富有滿滿的骨膠原,入口軟身爽口鮮甜。蜂蜜3.6牛奶木瓜雪燕蜂蜜味道清甜,入口非常滑順的 3.6 牛奶,飯後甜品真係一流,木瓜芬香有益身體,滋補養生的雪燕,份量毫不吝嗇,豐富骨膠原滋潤皮膚,少甜啖啖雪燕。蜂蜜菊花杞子燉桃膠香濃蜂蜜菊花,
#damdambirdnest
椰皇竹笙烏雞燉花膠湯(碗)250ML
蒜香花膠
蜂蜜3.6牛奶木瓜雪燕
蜂蜜菊花杞子燉桃膠
香濃蜂蜜菊花,桃膠質地滑溜Q彈,養顏潤燥調理清熱,有助排毒瘦身,女生恩物!
真材實料又唔會太甜,日常滋補夠哂健康。即整不含防腐劑,要放雪櫃,趁新鮮盡快食。
衰仔雞翼尖
最後忍唔住誘惑食多包辣到飛起的雞翼尖,衰仔雞翼尖買咗包返屋企,放假一邊食薯片一邊食雞翼尖,嗜辣之選,食落有口感膠質重,辣度小辣容易入口,大滿足。
總括而言,送禮自用夠哂得體,小食加餸方便,仲有送貨上門服務。雪燕以樽製形式方便送禮,超級方便。
#啖啖燕窩
觀塘駿業街60號駿運工業大廈1樓B1室