2024-04-18
琴日難得可以放低2個小朋友,就約埋阿姨一齊去旺角食「麻辣風雲」 ,之前一直都好想去試,但帶住小朋友又好難食辣,因為叫多一份就一定食唔晒😢 食辣嘢一定要搵知音人先得🤪我哋兩個人嗌咗5樣嘢食,非常飽❣️荔枝蝦球超級推介呢款賣相吸引嘅荔枝蝦球!一粒粒嘅蝦球掛喺樹上,底盤放有乾冰一直飄出煙霧,擺盤做到仙境一樣😚 荔枝蝦球外層炸到好香脆,再加上口感彈牙,忍唔住食完一粒又一粒💕秘製酸菜魚 + 紅薯粉 有得自選麻、酸、辣度,非常好👍 今次我哋揀咗全部都適中,啱晒我口味❤️魚質非常嫩滑,而且冇骨,食落啖啖肉真係好正,配埋紅薯粉,份量夠三至四人食涼拌萵筍 一上菜以為會好清淡,其實都好入味! 食辣嘅時候配涼拌小菜,有一種清新嘅感覺黑糖脆炸糍粑 熱辣辣香脆嘅糍粑,配上香濃嘅黑糖,忍唔住一上枱就要先食!糍粑煙靭嘅口感,一試愛上😍水蜜桃雜果茶 食辣嘢點少得配凍飲!今次叫咗一壺有成1.8L,成枱人share都可以👍 水蜜桃茶配上雜果,味道非常清新,亦唔會太甜今餐食得好滿足,下次可以帶埋Jayden同Venus,因為發現佢哋都有好多唔辣嘅菜式,期待下次叫人氣炸饅頭 & 拔絲咕嚕肉😋 荔枝蝦球都一定要encore,兩個小
我哋兩個人嗌咗5樣嘢食,非常飽❣️
荔枝蝦球
水蜜桃雜果茶
今餐食得好滿足,下次可以帶埋Jayden同Venus,因為發現佢哋都有好多唔辣嘅菜式,期待下次叫人氣炸饅頭 & 拔絲咕嚕肉😋 荔枝蝦球都一定要encore,兩個小朋友一定會「嘩🤩」!