2017-08-02 329 views
ENOS Space Station 太空餐廳cafe無意中發現呢間主題餐廳,裝修同侍應制服好有型,食物名就有d得意,而且食物質素幾高,一直念念不忘。今日黎附近買寵物用品,特登過黎幫襯。先黎既係松露温泉蛋意粉($88),意粉煮得好煙靭爽口,松露汁同蛋都好香濃,可惜份量偏少,一個人食晒都唔會夠飽。跟住有處女座飲品奶蓋紅茶($42),其實有小小貴,覺得同$25一杯台灣飲品差不多,好彩茶同奶都係好味既,上面既棉花糖同d奶幾夾。太空隊長早餐($108)想試好耐,個名好得意,食物既組合好吸引,仲要樣樣都好食。粗薯條係Mos Burger個種,炸得唔係好勁、個皮好薄小小脆、入面就似焗薯,好似無咁熱氣。松露炒蛋我地兩個係第一次食,覺得普通好味啦,唔太突出。煙三魚同磨菇都好有質素,磨菇係成碟野當中香味最濃最突出。重點係兩隻虎蝦同個窩夫棒,虎蝦好多好多蝦膏,好誇張,蝦肉又大隻又鮮甜,令人啜指回味。穿梭機窩夫棒就繼續咁香甜鬆化,不過食食下覺得爭左d乜。。。原來仲爭一份果醬,反正唔夠飽,點多一份窩夫棒連一款果醬($38),㨂左玫瑰果醬,有醬點好味好多。其實食完兩個人都未飽得晒,不過人地夠鐘打烊了,下次都係點
ENOS Space Station 太空餐廳cafe

原來仲爭一份果醬,反正唔夠飽,點多一份窩夫棒連一款果醬($38),㨂左玫瑰果醬,有醬點好味好多。其實食完兩個人都未飽得晒,不過人地夠鐘打烊了,下次都係點番一個扒餐好d,我諗都會幾好味既,係貴左小小,成$268一份。

加一後每人$150左右。

最後想講埋上次食既好野。牛油果煙三文魚窩夫治($78),係兩塊窩夫夾住d饀,可以想像係好清新既口味,當然都係唔夠飽既。配菜係wasabi黑醋沙律,意外地好惹味。

仲試左水瓶座既玫瑰梳打,上半截粉紅色下半截紫色,杯邊有粒星星楊肚,又夢幻又好太空,造型係一絕,味道唔會太甜,有d層次,值得一試。
2017-07-14
  • 太空武士早餐