2009-07-03
我地成班人行左一日, 諗住入到去先叫野食, 佢重要我地人齊明明有位都唔俾我地入, 一定要我地叫晒野食先, 我地張籌係38, 佢叫到6x我地都重入唔到去食到中途係有個waitress問我地係咪有兩客salmon未到, 咁我之前係聽到有個waitress講, "重有兩客二文魚, 一個手卷未到", 我先答佢未跟住到黎晒di野佢又走黎問我地佢問個時話冇, 其實有, 重要鬧我地, 不斷佢頭先係咪問"係咪有2客散叫salmon未到, 又冇未到其實到左"我同佢講係你地waitress係你問之前講"重有兩客二文魚, 一個手卷未到", 我咪答你冇囉佢完全唔理.. 佢重要同我鬥大聲, 嘈到全舖望住我同佢, 我費事再嘈, 就講"你落啦" 佢重要繼續講, 我講"你落啦"講左4次, 越講越大講, 佢重要臨落單"chip"左我一下再之後佢走去同廚房講, 個廚房佬補多句, "嘜食左唔知既咩"最後埋單俾錢, 個收錢連多謝都冇句好講真, 第一次去食, 我完全理解唔到點解可以咁樣做生意佢平又唔係好平, 雖則di壽司真係好大件, 又唔算難食, 但係唔代表我要受氣, 食完都背脊骨落佢個di 只可以坐45分鐘食, 同等我地叫晒
佢完全唔理.. 佢重要同我鬥大聲, 嘈到全舖望住我同佢, 我費事再嘈, 就講"你落啦" [意思係叫佢落返單]
最後埋單俾錢, 個收錢連多謝都冇句
好講真, 第一次去食, 我完全理解唔到點解可以咁樣做生意
佢個di 只可以坐45分鐘食, 同等我地叫晒野先俾我地入去都可以算, 但係佢嘈返我地轉頭完全唔可以接受!!
奉勸各位去食之前, 真係要諗清楚, 你係俾錢去食食物同好既服務, 唔係俾錢去受人氣