2022-06-12
校長燒肉荃灣分店搞緊個$88晚市早鳥時段2小時燒肉邊爐放題優惠,依家上OpenRice就可以購買餐飲券,食完放題會收返正價現金$31服務費,加埋都只係$119 ,真係好抵!晚市早鳥時段由下午5點開始,都有唔少人食,食客坐滿餐廳一半。餐廳大部份都係卡位,長櫈後有紙板作遮隔之用,私隱度高啲,疫情下又食得放心啲!好多年前光顧過一次,今次嚟印象完全唔同,無論係食物擺放整齊度、餐廳乾淨度、食物味道等質素大大提升咗好多。食物款式選擇方面,燒烤同打邊爐食材與肉類、海鮮、醃製類食品等等,加埋大大話話最少有四五十種,蔬菜、點心十幾廿種,餐前小食、熟食、甜品啫喱等接近十種,前菜、壽司超過十種,飲品種類幾十種……真係多到數唔晒!質素方面呢,又真係幾唔錯喎,大部份燒物都醃製過,尤其深刻係銀雪魚燒完熱辣辣食落口多汁到滿瀉仲好香香草味,辣醬雞肉都好嫩滑辣味恰到好處好惹味,炸雞塊、薯角唔多油之餘仲好趣好香口!打邊爐係自助形式,自己出去拎煲加湯,個湯當然冇料喺入邊,但係豬骨湯清清地淥下蔬菜同菇類都好,滿足下我乜都想試啲食啲嘅慾望!最後有好多嘢想試但未試到,驚訝呢個優惠真係好抵同埋觀感唔同咗好多,好快又會再嚟幫襯!難怪
最後有好多嘢想試但未試到,驚訝呢個優惠真係好抵同埋觀感唔同咗好多,好快又會再嚟幫襯!難怪離開嘅時候落住雨都有十幾廿個人排隊等食第2輪7點。