餐廳:Times Coffee (觀塘)地址:觀塘興業街18號美興工業大廈A座1樓C1室觀塘區全新cafe Times Coffee新開張,以復古嘅紅磚牆、白雲吊燈同經典嘅小學木檯凳打追出充滿童年回憶嘅校園風格,令人流連忘返🕰️,餐廳提供多款西台Fusion主食、小食同甜品,而日式芭菲同綿綿冰等甜品一堆出就已經好受歡迎🍨✝️牛肋條芝士意粉 $108切粒嘅牛肋條經過燉煮後細膩多汁,筋膜軟嫩而肉質偏有咬口,加埋香葉凸顯醇厚嘅肉味🥩,酸香嘅番茄醬同鹹香嘅熱熔芝士配搭起嚟都幾惹味,配埋軟硬適中嘅意粉令人胃口大開🤩,我最鍾意佢嘅醬汁唔會好多而食到好滯✝️焦糖布甸草莓冰 $108 堆成小山丘咁嘅甜品以順滑嘅牛奶綿綿冰為基底,裡面加咗幾重餅乾碎添加口感🍪,下面隱藏著滑嘟嘟嘅布甸🍮,濃郁嘅焦糖同蛋香仲有清甜嘅士多啤梨簡直喺絕配🍓,雖然面頭有層厚厚嘅士多啤梨cream,但整體味道唔會太膩凡叫主食可以以半價加購飲品,我就叫咗杯Latte(折後價$21)同Flat White($42)☕️,一開始會先品嚐到奶泡綿密嘅口感🥛,次後再飲到帶果香嘅濃縮咖啡,兩者交織出醇香回甘嘅白咖啡,仲有店員用心製作嘅拉花添👍🏽
餐廳:Times Coffee (觀塘)
地址:觀塘興業街18號美興工業大廈A座1樓C1室

✝️牛肋條芝士意粉 $108

✝️焦糖布甸草莓冰 $108

2024-05-15
Waiting Time
10 Minutes (Dine In)
$120 (Dinner)