喺柴灣街頭漫無目的行走,忽然發現咗「嚐·味館」,入到店內先知原來係雞肉控天堂!佢哋嘅雞肉料理選擇真係勁豐富—海南雞、醬油雞、香妃雞、口水雞、芝麻蒜香雞……每款都想試!今次我揀咗,配上店家自家熬製嘅例湯同成套飯套餐,食落超有滿足感。豬頸肉香嫩多汁,醃得入味,沙嗲醬唔太重口但夠香,超適合送飯。例湯溫和暖胃,感覺好似屋企媽媽整咁溫馨,唔加味精令人好安心。另外唔可以不提嘅仲有佢哋,大大隻,酒味香淡,唔會嗆喉,做得恰到好處;尤其適合作為小食中和飯菜味道。食完鹹嘢,點少得甜?我哋仲點咗佢哋每日新鮮自家製嘅,甜度剛好,用3.6牛乳做底,滑得來有奶香,食完成個人都有幸福感。整體嚐·味館係一間小店,但選擇多又值得信賴。環境簡潔,最啱攜家帶眷定係返工落班想快手買返餐外賣嘅時候。人均 HK$50–80 就可以食飽飽又暖肚,cp值超高。總結嚟講,如果你同我一樣鍾意雞肉選擇多又唔想食得麻煩,「嚐·味館」絕對值得你食過一次再回頭,簡單、好味、暖胃又暖心。

2025-08-15
$100 (Lunch)