肥髀媽
肥髀媽
Level 4
2013-12-04
Follow
肥髀每次學完游水,都會好肚餓!泳池附近都多食肆!見到有間新開嘅漢堡店!午餐價錢合理!入去坐响門口二人位,裝修似咖啡店!燈光微暗!酒紅色牆上排咗啲油畫!深色木桌椅!因為面積細!只有一個侍應!開放式廚房內有兩個廚師!全部後生仔!
我見到午餐(C)($37)意大利磨菇漢堡!侍應細心提醒我呢款包係無肉!因為都幾肚餓!我就叫另一款午餐(B)($37)菠蘿牛肉漢堡!配熱檸茶!我問侍應哥哥個漢堡夠唔夠我同肥髀分享?佢都話夠!(唔會硬銷)等咗大約五分鐘食物就到!賣相已經好鍾意,一塊厚木板(有少少似枮板,或鐵板牛扒)盛住個漢堡,另有羅馬生菜沙律及薯條!漢堡用把刀拮住!熱辣辣剛做起!漢堡內有生菜、蕃茄、菠蘿、芝士同牛肉!我切咗一半比肥髀!牛肉味雖然唔濃但都有肉汁!菠蘿煎過,甜味出晒,配埋新鮮多汁嘅蕃茄片同生菜同半溶芝士!唔花巧但好味!羅馬生菜新鮮爽脆!沙律醬不會搶過生菜本身!酸酸地,好味!薯條好大條!粗身!外脆內軟!外面有啲黑椒粒!但唔會辣!肥髀都食到!上菜時已經自動跟埋茄醬!(細心)熱檸茶只係普通茶包沖!ok!餐具用籐籃盛真載!企理!
呢餐都幾驚喜,雖然店舖細細,但食物即叫即做!侍應有禮,夠細心!佢知道我同肥髀分享!會自動比多一隻碟同刀叉,唔使我出聲,窩心!(雖然係好小事,但好多食店都做唔到)可以舒服食一餐!真不錯!
足料
足料