2016-04-02 288 views
好耐之前已經知道呢間lets jam , 但因為什少入西貢,仲要每次經過都大排長龍,就一直都冇入去試過...今次,係參加完無國界醫生個野外定向,我地既緣分終於到喇!同樣係weekend, 但因為落住微微細雨,少人入西貢,雖然都有人企係門外面睇(門外面有個伯伯賣果jam),但我地兩個人一到就可以入去坐低喇!未坐低,見到牆上黑板推薦己經立即target 呢個士多啤梨果醬燒豬肋骨!!一上菜,見到薯角上滿滿既芝士粉已經覺得真係極邪惡!!豬肋骨好易切,d .肉都好易咬,重點係佢d 士多啤梨jam,酸酸甜甜,冇諗過同肉可以咁夾,食落亦冇咁濟,除左gimmick, 味道亦一流!真。紅豆冰,係menu 見到真係爆好奇hahahha, 呢個用法究竟100毛抄佢定佢抄100毛呢?食落應該係將煲林左既紅豆雪成冰再好似整smoothie 咁打碎,d 紅豆唔使逐d “不”黎咬,而且啖啖“紅豆冰”,岩哂我呢d 懶得不,又懶得咬既人!木瓜雪耳鮮奶,本身以為會有d 中式feel, 清清地糖水feel, 飲落好surprise, d 熱辣辣既奶又濃又滑,加埋甜甜既木瓜雪耳果jam, 冬天飲真係暖粒粒,充滿幸福感!!總

真。紅豆冰
木瓜雪耳鮮奶
總括而言,真係超鐘意lets jam !唔怪得呢到成日都大排長龍!希望下次再黎唔係落雨天啦!!

2016-03-13
Type of Meal