2019-06-08
嚟到旺角行街突然想食梳乎喱pancake,搵搵開飯睇吓附近有咩好野食,發現原來白布街有呢間I Love You,之前已經知道佢地幾出名,仲攞埋米芝蓮推介餐廳,所以冒住熱辣辣嘅氣溫行到呢度搵好野食😁行到嚟發現原來呢間小店真係得兩個門口位,好多客人都係企喺鋪頭食,但既然嚟到又熱辣辣,唯有買番上車食啦!落完單後大約等半個鐘左右就ready,等嘅時間去波鞋街行下嘆下冷氣,時間好快就過。樣樣都想食嘅我哋,兩個人三個cake😂 原味梳乎喱班戟首先ready好,將pancake遞俾honey後我繼續等其他,到我搞掂晒,行出鋪頭見到honey個驚為天人樣講「好好食呀!」我真係嚇一跳😂😂 即刻忍唔住食番啖,果然,有入口即溶嘅感覺,蛋味好濃又唔會太甜,撈埋木糠、忌廉一齊食仲可以食出唔同層次!另外加$8嘅豆腐雪糕都好好味!喺行緊番去車嘅途中已經食晒!🤤番左上車後就食芒果梳乎喱班戟配雲尼拿雪糕,芒果好甜,好似係熟到就爛嘅味道,不過我鍾意!pancake蛋味雖然依然濃郁,但有d被芒果蓋過,不過都好好味!最後仲有我哋最鍾意嘅抹茶,但呢個抹茶忌廉芝士梳乎喱pancake就有d失望,先Lam Lam 綠茶醬,苦的,少
最後仲有我哋最鍾意嘅抹茶,但呢個抹茶忌廉芝士梳乎喱pancake就有d失望,先Lam Lam 綠茶醬,苦的,少少甜味都無,再食埋忌廉芝士pancake,綠茶醬同芝士味道唔多夾,苦苦地鹹鹹地,怪怪地…
呢度每份pancake都係$50左右,比起日本過江龍戈幾間平一倍有多,而且性價比超高!而喺旺角區除左隔離戈間外,好似無咩地方有梳乎喱pancake好食或者出名,所以如果嚟到旺角又想食pancake的話,我一定會再嚟食,誠意推介俾大家!😋