2017-07-11 359 views
今晚又要ot,同同事收工諗住搵d快,靚,正既野食,早啲返去休息。突然諗起呢間讀大學時成日去既車仔麵,今晚重返舊地,好懷念。入到去裝修令左,但主要格局都無乜點變,好親切。估唔到,一睇佢張點餐紙,多左好多新款野食。唔係平時車仔麵食嘅餸。我叫左個金牌八喜面。八喜原來就係八個餸,有紅腸、雞翼、魚蛋、豬皮、蘿蔔、白菜仔、雞粒,太多,我都唔係好記得。個湯都幾濃郁,雞翼好入味,一啲都唔老。小食我地點左黑松露提子包,個名好有趣,完全估唔到係咩黎,剩係知係一個分子料理。個外型幾得意,但食既時候要小心啲,因為下邊嘅粉紅色包仔入面原來包住d果汁,提子味幾好食,而 上面嗰啲魚子都好豐盛,食到周身都係。上面鹹鹹地下邊就甜甜地,都幾特別我們亦叫左個黑松露煎蛋。呢個就普普通通,一隻煎蛋個面放d黑松露,還可以。紅燒花膠扒。少女首選!個花膠好入味,好林,幾張嘴,個汁有少少瑤柱味,撈飯一流!黑松露醬烤尖筍。第一下都諗左幾秒呢個咩黎,點知一食,呢個好好味丫!筍味好濃郁,仲有啲菇,個汁好特別,令人想繼續食。九轉大腸。外脆內軟,冇臭味,清潔得幾乾淨,再配上佢嘅秘製醬汁,好食!墨魚煎餅。墨魚味都幾重,但係個質地有少少乾。凍山楂洛

入到去裝修令左,但主要格局都無乜點變,好親切。

我叫左個

墨魚煎餅。墨魚味都幾重,但係個質地有少少乾。

凍山楂洛神花茶。味道略帶淡,少少酸,山楂味唔夠出,但都開胃

2017-06-14
Waiting Time
1 Minutes (Dine In)