2008-10-01
急急在返崇拜之前來食個早餐。記憶中上一次食早晨全餐已是好久好久之前的事了, 因為總覺得只是將個豬柳蛋漢堡拆開來吃, 有點騙錢之嫌。今次見是豬柳換成板燒雞腿, 姑且看看又如何。賣 22 大元的早餐包括板燒雞腿一件、炒蛋、鬆餅、薯餅和飲品, 那已預先入盒的早餐原來是未有薯餅的, 因為未炸! 我就跟收銀小姐說我不要薯餅了, 反正我也不吃的。其實全個早餐最好的地方是個盒 (!), 設計是六七十年代的美式風格, 而且是全紙盒, 沒有正常早晨全餐的發泡膠味。雞扒是萬變不離其宗, 雞扒沙律係佢, 板燒雞腿包又係佢, 今次化身成早晨全餐的一份子, 別以為可以騙得過我的味蕾, 哼。塊雞扒當然是乾巴巴的, 算數。不知怎的我對麥記的一舊舊炒蛋又幾受落的, 可能是見不到油光感覺沒那麼肥膩吧。鬆餅有藥水味提子果醬伴食, 還算不錯啦。只是調味料早已包裝好, 如果有得揀我會揀士多啤梨果醬喇。我的回魂咖啡算係咁啦, 麥當當咖啡水貨色。麥記早餐係夠快囉, 如果唔係真係唔值這個價錢。
麥記早餐係夠快囉, 如果唔係真係唔值這個價錢。