好多人嚟東涌都係因為要血拼outlet, 但其實東涌除咗有得shopping之外, 亦都有好多特色餐廳。今日就介紹下呢間以印度香料製作菜色同超人氣土耳其 Kebab嘅 Kimos Turkish Indian Cuisine & Bar @kimosturkishindiancuisineGyros(Chicken) Kebab 雞肉卡巴 $95餐廳有十款醬汁畀我哋襯個Kebab, 而我哋就揀咗薄荷同蒜蓉醬; 呢個Kebab皮烤到外脆又薄;連同入面好多蔬菜同肉襯埋佢個醬真係極度滋味,好耐無食過咁出色嘅Kebab,大讚!Tandooris Chicken Leg 印度烤雞腿 $110Tandooris可算係印度知名菜之一,因為醃製雞肉時使用大量紅辣椒麵和薑黃粉;所以製成品都會染到橙紅色。 Greek Salad 希臘沙律 $100 呢碟Greek Salad價錢反映咗份量,大大份好滿足!鋪面有紫洋蔥,Feta芝士同黑橄欖。而且我哋亦另加羊肉+$35; 啲羊肉本身已經有好多天然香料醃製過,加上薄荷醬,風味無比。Palak Paneer 印度芝士咖哩菠菜 $92通常同人講食印度菜都會不奇然

Gyros(Chicken) Kebab 雞肉卡巴 $95

Greek Salad 希臘沙律 $100

Palak Paneer 印度芝士咖哩菠菜 $92
通常同人講食印度菜都會不奇然聯想到咖哩;而我就叫咗個由菠菜(Palak)整成嘅咖哩。咖哩可配Naan(印度烤餅),飯,或薯條。而我哋就揀咗Naan(印度烤餅)配嚟食。 呢個超濃郁青bb 印度芝士咖哩菠菜 超美味,味道好平衡唔會比任何一種香料駕馭;入面嘅芝士質感好似豆腐咁綿密,好好味。

喜歡異國風情嘅你千祈唔好錯過!

📍東涌海濱路8號海堤灣畔商場地下L舖