2023-01-06 56 views
觀塘有間好出名嘅打卡Cafe😚最大特色就係係門口果個大椰青😝大家知唔知係邊間呢?哩間就係「Be leaf 」啦🤭哩間餐廳環境真係好靚,好有東南亞渡假風嘅感覺✈️ 而且仲係竉物友善餐廳添🍴食物方面都係東南亞fusion 菜~真係唔錯😗✨七味香烤魚柳伴夏日鮮果配泰式紅咖哩汁配日式珍珠飯套餐有一個中湯同埋醃咗嘅墨魚仔同埋青豆🫰🏻泰式紅咖哩汁入面加咗一啲新鮮生果🍊🍐🍊又辣又甜咁,食落口感好特別😚✨經典芝士和牛漢堡配薯條套餐有蘑菇湯+牛油果醬三文魚😉薯條係粗薯條,有啲似5條仔果種😙 芝士和牛漢堡好厚好足料,食落好juicy😙✨自家製美國核桃巧克力布朗尼配冧酒提子雪糕面層酥脆內層濕潤嘅布朗尼配冧酒提子雪糕,兩者真係好match,食落有滿滿嘅幸福感啊😚✨鹽漬櫻花柚子梳打好香好清新,柚子味好好飲✨Flat White 細滑香濃,好香嘅咖啡

✨七味香烤魚柳伴夏日鮮果配泰式紅咖哩汁配日式珍珠飯

✨經典芝士和牛漢堡配薯條

✨自家製美國核桃巧克力布朗尼配冧酒提子雪糕

✨鹽漬櫻花柚子梳打
好香好清新,柚子味好好飲

✨Flat White
細滑香濃,好香嘅咖啡