2005-04-03 17 views
月尾當然要happy一下啦,一行十多位同事K Lunch,間房有獨立廁所,但因好近廚房,間唔中都有的味入黎,三枝咪藕斷絲蓮,好不容易先分番開。食物方面真係一絕,有午餐,沙律及甜品係出面buffet檯,1點鐘左右除左粉葛煲豬骨湯(冇赤小豆) 外,好多已經被KO,之後單人表現拔湯,前後九碗,二次先至差唔多滿,的同事係咁睇住我,但超過5分鐘,完全冇補給,除非內部說明1round就唔補,我地也無話可說。到左的set lunch來,最多人叫既雞堡飯,就最多人中招,唔新鮮兼係雪既已經預左,最搞笑係混埋大量芝士一齊兼好梅先至裸命,但自己由於太餓,照食可也,但之後個胃就唔係好舒服。杯凍啡比一般既滑,唔似落練奶,初飲落去好甜,以為未撈雲,之後都好甜,接近飲糖漿,扣曬份。還有一點,該日除左日式鰻魚飯外,我發覺其餘既主角都落了芝士,分量偏向比較多。如果真係黎K Lunch有三個tips:早的黎、在餐牌上既set lunch叫齊(夠人數)、飲熱飲料。