筲箕灣西灣河呢頭嘅韓國菜一向都唔多,李家好似響太安樓呢頭都開咗幾個月,今日終於都嚟咗試喇!就咁睇個門面都好有韓國feel阿入到去入面都幾有特色, 有啲好英美嘅sticker痴咗響牆,牆上面仲有隻好大嘅雞阿!Menu上面都有韓文,好有去韓國feel ah。我住筲箕灣,買完行番屋企大概15分鐘倒,番到屋企食物仲係熱辣辣嘅!蜂蜜蒜茸炸雞 $128 半隻有骨同無骨同價,身為懶人嘅我梗係揀無骨啦一打開張錫紙,全屋都係炸雞嘅香味!雖然炸雞嘅面頭沾滿醬汁,但係外皮依然係超級脆!炸雞外面嘅炸粉一啲都唔厚,入面嘅雞肉都好嫩滑。韓式炒粉絲 $158韓式炒粉絲真係大份到嚇親!一份應該可以夠2-3人食阿!炒粉絲好彈牙,相比起炸雞,呢個算比較淡味。泡菜炒豬肉 $158泡菜炒豬肉同炒粉絲一樣咁大兜!一兜真係夠我一個人分開三餐食!炒豬肉係小小辣辣地嘅,有菜有肉,都幾健康。呢度嘅食物都頗大份,建議大家約埋朋友一齊食,咁先可以食多幾樣

就咁睇個門面都好有韓國feel阿

Menu上面都有韓文,好有去韓國feel ah。

蜂蜜蒜茸炸雞

蜂蜜蒜茸炸雞 $128 半隻

有骨同無骨同價,身為懶人嘅我梗係揀無骨啦

一打開張錫紙,全屋都係炸雞嘅香味!
雖然炸雞嘅面頭沾滿醬汁,但係外皮依然係超級脆!

炸雞外面嘅炸粉一啲都唔厚,入面嘅雞肉都好嫩滑。

韓式炒粉絲

韓式炒粉絲 $158

韓式炒粉絲真係大份到嚇親!一份應該可以夠2-3人食阿!

炒粉絲好彈牙,相比起炸雞,呢個算比較淡味。

泡菜炒豬肉

泡菜炒豬肉 $158

泡菜炒豬肉同炒粉絲一樣咁大兜!
一兜真係夠我一個人分開三餐食!

炒豬肉係小小辣辣地嘅,有菜有肉,都幾健康。

蜂蜜蒜茸炸雞
韓式炒粉絲