2018-07-04
今日小編去左埋我既摯愛~渣哥魚蛋墨魚丸,見到我blacklist左既老虎堂冇咁多人,可能係黃雨關係啦,不過我都唔會去排隊、上次既經歷我歷歷在目唔會忘記唔會原諒佢既!不過隔幾間鋪頭又係賣台灣珍珠奶茶呢d野,見個樣好似唔錯,主打阿里山茶葉wor,好啦,試下啦反正都冇人排隊,就係咁樣~做左我人生既一個污點!小編見到個飲品叫藍伯爵茶,好似幾過癮,問下店員乜嘢係藍伯爵茶,店員回覆係英國茶種之一,咁小編認為都係伯爵茶可能係濃味d咁啦,就叫左啦,再➕珍珠(要蜜香既,店員話甜d wor)ordered熱既事關今日都唔算好熱既天氣,因為外賣關係我冇即時飲一啖、如果有,我唸我回即刻要求退錢!首先杯嘢既設計根本唔適合你拎住黎飲,我一路慢行佢一路瀉,都算數!我一飲就發現,嘩~乜事?係咪比人整蠱?d味係超級怪!真係好難飲!珍珠係極其普通,唔qq、唔知想點!杯嘢真係飲唔落呀!我發覺堅似麻辣味、就好似譚仔雲南米線湯底加左奶咁,你可以想像得到有幾伏啦!真係唸起都想嘔!真心唔明點解呢間嘢夠膽開o係老虎堂隔離!嘩~輸到離行離肋啦!痴線架!開唔夠一個月我估計佢好快收檔!除非唔係大家真係唔好倒錢落海!雖然我唔會再幫襯老虎堂、
大家真係唔好倒錢落海!雖然我唔會再幫襯老虎堂、但仲有好多選擇、據聞迷x夏隔離又有新嘢嘅,小編真心相信全世界最難飲既珍奶非呢間莫屬
藍伯爵茶latte