2020-12-29 841 views
Green Common可以話係改善咗我對素食嘅睇法👍🏻喺香港,傳統素食選擇較少,來來去去都係嗰幾款,而且整體感覺上好難同西方飲食拉上關係。入到嚟呢度攞起個menu睇,居然有得揀burger同chicken nuggets,我就梗係坐低試吓先走啦😀-我叫咗個未來漢堡plus($108)加兩件樂樂雞($12)。而家堂食有66折,都幾抵👍🏻大約等咗十分鐘左右就有得食😋-個樂樂雞炸得剛剛好,食落好似真嘅McNuggets,而且同個蜜糖芥末醬好match😋-未來漢堡plus係好好食,首先塊Beyond Meat漢堡扒真係好正,啖啖咬落去都好扎實而且有肉味👍🏻然後個burger 係有半個牛油果,啱哂我呢啲牛油果控😃配埋好重牛油味嘅漢堡包,蕃茄同埋純素芝士,口感好豐富,合埋眼食嘅話其實真係食唔出係純素🤷🏻‍♂️-食飽飽之後再係佢自設嘅小型超市買埋其他產品,咁就打發咗我一個鐘😉
  • 未來漢堡PLUS
  • 樂樂雞