2020-12-10 301 views
位於深水埗同太子之間既楓樹街,門面係淺色木板, 同整條街既既鋪頭有強烈對比, 所以好易搵到。店內設計都係以木系為主, 有點兒彷日系既設計。咖啡主要係基本款, 選擇唔算多, 我就飲左杯dirty…飲落去發現佢係用fruity 既咖啡豆, 好彩係溝左奶既..唔係真係搞唔掂…(因為我唔太鐘意fruity 個果酸味..所以平時一般有得揀都揀nutty)另外再叫左個定食set, 揀左三文魚同五花腩做主食, 然後佢配埋飯,沙律同菜,不過因為個小意外, 最後我地最後將成個set打包左番朋友屋企食。雖然凍左, 但個味道都唔錯既, 一個女仔食應該會幾飽🙈👍三文魚煎都好嫩滑,魚油既香味都鎖住左!👍五花腩肉係厚切既, 但醬油味均勻佈滿左係個肉到, 同埋唔會好咸~👍沙津中菜係配沙津醋, 而最好味就係佢個牛蒡~有d酸甜味同幾爽脆!當日發生既小意外,店員好快手衝過黎幫忙整理, 關心我地有冇整親, 仲提供左好多協助同埋不停講”唔好意思!” 。最後, 佢地仲送左件brownie 比我地添, 番到屋企翻叮20秒食好正, 不過就甜左少少~哈哈哈~🍩🍪🍫性價比算高😌🤤😊,值得回頭👍 座位唔算多~但如果一個人黎可以慢慢嘆杯咖
為主, 有點兒彷日系既設計。

👍三文魚煎都好嫩滑,魚油既香味都鎖住左!

性價比算高😌🤤😊,值得回頭👍 座位唔算多~但如果一個人黎可以慢慢嘆杯咖啡~上下網或者溫下書係一個唔錯既選擇!。