2019-02-08 3930 views
今日系年初三,赤口,不宜拜年,所以呢小編當然要請母親大人去食好西啦!呢度系小編我和母親大人節日例牌節目,食個FESTIVE LUNCH感覺好開心,新年當然對自己要更加好啦!呢度系食中式點心和小菜出名,據聞之前係有米芝蓮星既,但現在好似得返米芝蓮推介,ANY肥,小編覺得食物水準不錯,服務都唔錯,但酒店服務比較拘謹D, 感覺好似假左D甘, 不過都係D表明野啦,對於食物其實冇多大影響既。講返今次食左D乜?今次冇散叫點心反而試左佢地既新年LUNCH SET每位798,有點心3款,燉湯, 龍蝦半隻,和牛(小編唔食豬牛雞所以轉左蝦比我),臘味糯米飯(小編既係蛋白炒飯), 味道總括而言不錯,反而點心遜色左D,個餃既皮太粘,燉湯不錯,龍蝦既味都不俗但略顯龍蝦太細啦,另外母親大人話臘味糯米飯好好味道,完全食得出堅系生炒糯米飯,最後既甜品都非常出色,有芒果楊枝甘露(神仙版),仲有雀龍點心,真係好別緻,雀龍點心入面系脆麻花同埋桂花糕,好味道!桂花糕好清甜呀。雖然兩位盛惠1876,但都覺得值得既,既滿足口腹又有視覺享受。另外SERVER都好細心問你有冇食物過敏,小編唔食豬牛雞隻食魚和海鮮,佢地都安排周到。

燉湯
和牛
蝦球好爽呀
臘味糯米飯
蛋白炒飯
楊枝甘露
雀籠點心
Other Info. : 提提大家,其實呢度唔太適合五歲以下小朋友或者你小朋友系坐唔定就無謂帶佢黎啦,皆因我地用膳既時候,有個大約1歲細路不停哭喊,最終被職員要求抱出去因為實在太騷擾啦。小編明白新年家庭聚會難免想一家人去食餐好既,但細路難以控制,為避免尷尬,唔好去酒店啦其實。或者去食BUFFET人多較嘈既地方甘會好好多。 另外順帶講埋,呢個賀年LUNCH,O係你食完飯之後會比個鼓你,叫你許個願然後敲三下鼓,好得意呀,小編都係第一次玩,好配合新年LOR!
2019-02-07
Celebration