2021-03-24
👧🏻😋👅🍽✨Kitchen429(牛頭角)-💛同老闆傾開計先知冇再做以前西餐晚餐,不過無日不歡既我都照殺到呀!💛期間限定半放題😍 食超過都只係收每人$268 😍 不過弱弱的我只係食左大約$200/人,咁就當然淨係俾返咁多錢啦~💛呢排好懶冇出文,唔肯定而家仲有冇呢個餐,但老闆話係想以平價俾大家試下個質素-‼️期間限定‼️一坐低就送左盤刺身😍 ✨三文魚、北寄貝、甜蝦、魷魚各三件✨魷魚特別好食,soft得黎但唔會好似膠咁硬掘掘三色燒蠔 (3隻) $88✨黑松露、芝士、蒜蓉✨蠔肉好鮮味,都幾大隻-一口芝士(4粒) $32✨當晚冇粒粒貨,俾左芝士圈圈都幾特別,第一眼以為係洋蔥圈haha-蟹肉忌廉薯餅 (2件) $32✨係比較常見既來貨,炸粉唔太厚都通理得幾好-三文魚腩刺身(3切) $38✨厚切,好肥好正-左口魚壽司 (2件)$20✨平時食開左口魚邊見到有魚揀就試下,係真係揀邊好D LOL 魚身就比較乾同硬-火灸左口魚邊壽司 (2件)$26✨D油爆晒出黎好鬼正,面有個汁都好夾d油味-火灸法國鵝肝 (1件) $18☁️叫左兩件,其實食落有D似鴨肝不過問左老闆話真係鵝黎,差D想拎埋個packing出黎俾我睇
Kitchen429(牛頭角)
‼️期間限定‼️
一坐低就送左盤刺身😍
✨三文魚、北寄貝、甜蝦、魷魚各三件
✨魷魚特別好食,soft得黎但唔會好似膠咁硬掘掘
三色燒蠔 (3隻) $88
✨黑松露、芝士、蒜蓉
✨蠔肉好鮮味,都幾大隻
一口芝士(4粒) $32
蟹肉忌廉薯餅 (2件) $32
✨係比較常見既來貨,炸粉唔太厚都通理得幾好
三文魚腩刺身(3切) $38
✨厚切,好肥好正
左口魚壽司 (2件)$20
火灸左口魚邊壽司 (2件)$26
✨D油爆晒出黎好鬼正,面有個汁都好夾d油味
火灸法國鵝肝 (1件) $18
☁️叫左兩件,其實食落有D似鴨肝不過問左老闆話真係鵝黎,差D想拎埋個packing出黎俾我睇😂
☁️但老實講我覺得$18一件質素唔能夠要求太高係真,只係之前食過呢度lunch俾到好大驚喜我,我先放心一搏。老闆話遲下會出D premium菜單,咁就一齊期待下啦😍
極尚拖羅魚蓉脆脆 (2件)$68
✨極尚系列終於有D特別野試下😍 留意返極尚系列唔包係$268放題入面,要另外加錢~
☁️個脆脆底係用似米通既野但有D油
✨拖羅魚蓉上面有蔥,食落係好鮮味同好soft既
吉列和牛漢堡配溫泉蛋 $68
☁️上碟時個蛋白跌左落街😭 同埋蛋好凍🤭 唔係想玩冰火交融掛
☁️和牛漢堡外面有少少overcooked,有點硬,但入面係好食既