2022-03-01
慶祝情人節梗係食靚野,望靚景俾我發現k11 musea有間新開既日式料理做緊新張優惠鐵板燒同串燒omakese set都係第二位半價原價價錢中上但係折左之後價錢都幾吸引可以食靚野之餘,仲望住大大個維港靚海景反正去唔到旅行,就用返啲budget係香港食好啲__________________________🔹鐵板燒鮑魚和牛set $880👰🏻:🌕🌕🌕🌗🌑🤵🏻:🌕🌕🌕🌗🌑Keto friendly: ⭕️唔食個炒飯。沙律。茶碗蒸。南非活鮑魚。和牛薄燒。麵豉湯。炒飯。漬物。甜品.先黎既蕃茄沙律加左日式蒜汁,好清新開胃.茶碗蒸用蟹肉煮成芡汁淋面,蛋蒸得好嫰滑,裡面仲食到粒粒龍蟹肉,食落有驚喜.師傅好似表演咁,曬啲鹽落隻鮑魚度隻鮑魚超生猛,係咁郁鮑魚輕煎後,師傅配場汁煮大根同海苔汁一齊上,大根好入味,無渣又夠甜!鮑魚好彈牙鮮味.和牛同師傅溝通過想要生啲,食落似五成medium 熟,仲有少少軟棉棉既口感和牛油脂味好香,同炸蒜脆片夾埋一齊食岩岩好.炒飯用左小魚乾炒到有焦香再伴埋啲雜菜蛋炒飯,魚乾口感脆脆又好有咸鮮味,看似普通但又幾好食.最後飲埋麵豉湯同食埋芝士蛋糕做甜品作結,好滿足!
俾我發現k11 musea有間新開既日式料理做緊新張優惠
鐵板燒同串燒omakese set都係第二位半價
原價價錢中上但係折左之後價錢都幾吸引
可以食靚野之餘,仲望住大大個維港靚海景
反正去唔到旅行,就用返啲budget係香港食好啲
__________________________
🔹鐵板燒鮑魚和牛set $880
👰🏻:🌕🌕🌕🌗🌑
🤵🏻:🌕🌕🌕🌗🌑
Keto friendly: ⭕️唔食個炒飯
。沙律。茶碗蒸
。南非活鮑魚。和牛薄燒
。麵豉湯
。炒飯。漬物
。甜品
先黎既蕃茄沙律加左日式蒜汁,好清新開胃
師傅好似表演咁,曬啲鹽落隻鮑魚度
隻鮑魚超生猛,係咁郁
和牛同師傅溝通過想要生啲,
食落似五成medium 熟,仲有少少軟棉棉既口感
和牛油脂味好香,同炸蒜脆片夾埋一齊食岩岩好
最後飲埋麵豉湯同食埋芝士蛋糕做甜品作結,好滿足!