2020-04-11 85 views
由荃灣西站C1出口轉左,終於到咗座立喺海之戀商場嘅凱柏冰室,餐廳安排左個卡位俾我坐,正正就望住海濱長廊,遠眺河畔景色,仲有柔和嘅陽光射入餐廳裏邊,感覺非常舒適,又可以殺下菌豬扒飯大件夾抵食,有着香濃嘅香茅味,仲有啲蔥油半碟添,用嚟撈飯就啱晒啦估唔到唔使去泰國餐廳都可以食到喇沙,呢度嘅喇沙唔算辣,配米粉就可以充分咁索晒個湯,配料我就揀咗香烤雞扒,塊雞扒係煎過嘅,都幾有誠意,餐廳仲送埋魚角添識識吓就到咗2:00下午茶時間,心血來潮就叫多幾份茶餐試吓,多士非常厚身,食落軟綿綿,仲有唔少花生醬煉奶添,我就在加配左三隻炸雞翼,雞肉仲要非常嫩滑奶油多都唔輸蝕,牛油同煉奶非常之飽滿
蔥油特盛香茅豬扒飯
喇沙香烤雞扒拼魚角湯米線
奶油多都唔輸蝕,牛油同煉奶非常之飽滿
奶醬厚多士
2020-04-10
$83 (Lunch)
蔥油特盛香茅豬扒飯
喇沙香烤雞扒拼魚角湯米線