呢間韓式Cafe好多人去打卡,約埋兩個朋友一齊去試吓,點知…….用餐經驗非常失望!事源朋友提早兩星期打電話,被告知午市不能訂座,結果當天到達發現有大量訂座留位,店員walk-in要等5-6張枱。餐廳管理不善,訂枱留空1小時都不入walk-in,故意營造大排長龍的人氣店感覺,最後在炎熱天氣下等了90分鐘才能入座。講返食物,我地叫咗:✿炸韓國午餐肉條 正常,炸午餐肉都好難難食,配嘅醬汁味道好似麥樂雞醬。✿韓式甜辣炸雞 $88炸雞有五大舊,炸得夠香脆,甜辣醬味道都唔錯,配埋蘿蔔粒食,可以解膩。✿韓式拌飯(素) $68普通,會俾辣醬你自己撈,個人認為唔夠香,味道較淡(可能叫返有肉拌飯會好啲),不過鍾意小菜有黑豆同醃蘿蔔。✿Tiramisu Croffle $58Croffle焗得不錯,幾香口,但Tiramisu太濕,影響整體口感,建議食其他味。✿藍柑橘香桃梳打✿香檳葡萄梳打 ✿雪嶽山(奶蓋藍橙梳打)飲品係敗筆,雖然外貌係幾靚,但華而不實,只能打卡用。兩杯水果梳打啲冰融左之後就冇晒味,變咗一杯色素凍水。招牌雪嶽山仲出事,首先外貌係富士山(雪嶽山唔係咁嘅樣),然後奶蓋不是奶蓋,是求其打的奶泡,杯嘢

講返食物,我地叫咗:
✿炸韓國午餐肉條
正常,炸午餐肉都好難難食,配嘅醬汁味道好似麥樂雞醬。
炸韓國午餐肉條

✿Tiramisu Croffle $58
Tiramisu Croffle

✿藍柑橘香桃梳打
✿香檳葡萄梳打
✿雪嶽山(奶蓋藍橙梳打)
招牌雪嶽山仲出事,首先外貌係富士山(雪嶽山唔係咁嘅樣),然後奶蓋不是奶蓋,是求其打的奶泡,杯嘢第一啖就開始冇味,真係寧願飲返水。
藍柑橘香桃梳打&香檳葡萄梳打

雪嶽山

一間餐廳除了食物質素,服務態度同樣重要,呢間唔會有下次,簡直貼錢買難受🥲
2022-07-18
Waiting Time
90 Minutes (Dine In)
$150 (Lunch)
韓式甜辣炸雞