scbrice
服務最差的茶樓!
scbrice
Level 2
2022-09-14
4K views
Follow
帶住兩個老人家覆完診去就近茶樓,求其搵一間,就揾咗呢間垃圾。其實食物ok嘅,但係服務係超級差。不過都冇理佢,因為食嘢都唔需要佢, 但係有樣餸我哋叫咗椒鹽白飯魚,嚟錯咗個椒鹽魷魚。跟住佢要再整過,但係到我哋食完曬所有點心追過幾次都冇嚟,食完點心之後等咗半個鐘頭有多都仲未到,三催四請跟住仲要畀個經理一句話因為廚師食飯,要等。呢句先慶! 你個廚師就要食飯,我哋就唔使食。就要坐喺度白等? 一間咁嘅茶樓,係唔係應該閂門畀個廚師食飯呢 ?跟住我就即刻去埋單要去取消椒鹽白飯魚, 跟住佢一嘢攞碟餸出嚟話啲餸已經煮好啦唔肯取消。我睬你都傻,我唔會返轉頭坐低同佢食囉。 最後佢都取消咗個餸,但係埋單嘅時候個收銀仲差,佢冇比单,問佢攞張單佢居然話你唔一早講話要張單。我哋不嬲唔會比单嫁喎! 真係要祝佢早啲執笠!!
Like
認同
2024-03-16
非常認同,咁多年服務都咁惡劣,吾怪得人人都北上,我上星期下午茶時段去飲茶,已經冇乜生意、又冇人招呼,咁唯有自己揾位囉,坐咗好耐都冇人過黍招呼開茶,終於見到有一個黑口黑面既呀姐行過,我好客氣咁叫佢開茶,嘩!佢先超冇禮貌 回我一個眼神,然後很嗨氣問:你幾多位呀?我答 兩位,跟住命令我吔 要坐過隔離張枱,其實兩張小圓枱系一樣大细,只糸一張放了四個位、一張就放了兩個位,既然佢地咁冇禮貌、又一副吾休做既態度,咁我地未行去對面其他酒樓飲囉!結果又坐得舒服,員工態度又好!真系應該一早就去發掘新酒樓。
2024-11-22
Ratings