於12月23日相約3位同事打算到此餐廳lunch,到餐廳時已經有人喺度排隊等候,喺我哋前面有4個人正在排隊,但當時餐廳係有1張4人枱,於是我便問侍應點解有張4人枱唔安排入座,原來前面等候係6人枱,直到有1張2人枱及4人枱埋單了,門口男侍應(講廣東話)就同我哋講,之前一直冇人坐嘅4人枱會安排俾我哋坐,但等佢安排咗前面嗰4位入座先(強調,直至入座時,前面4位嘅另外2位朋友還未到),於是我同同事就準備進入餐廳,突然有1位亞洲人但只識講英文嘅男侍應出嚟(其實並唔知佢係老闆定係經理),問我哋幾位,我哋話4位,跟住佢問另外2位朋友呢,我答coming,感覺好似齊人先比入,我同事就即刻話前面都唔齊人又入得,於是佢都照比我哋入,當時我同事一路行一路講“識聽中文又扮唔識聽”,嗰位侍應聽後好似癲咗咁跟住我後面唔比我哋坐,話因為我哋話佢,要我哋重新排隊,吓 ........ 原來唔係唔齊人唔俾入,係唔比人話得,咁即係佢真係識聽廣東話啦,其實我同事都唔係直接指住佢嚟鬧,而係自言自語咁“呻”吓,原來咁都唔得,你就要客人尊重你,但你一d都唔尊客人,咁嘅餐廳就算d嘢食幾好食都冇用,咁嘅服務態度,完全唔尊重客人,從未遇過咁冇禮貌嘅對待,真係絕對唔會再幫襯。

Like
2021-12-23
Waiting Time
30 Minutes (Dine In)