本人看到以上的食評,再也忍不得, 要係呢度寫番幾句 (其實我是第一次寫食評,). 本人是於尖沙咀某大大品牌做 Sales, (好鬼大兼成條長龍去服侍D自由行老細嗰間). 98 C 初初開無幾耐, 我地成斑Sales, 經常去呢間幫襯, 貪佢環境舒適兼實有位坐, 唔似得隔離間澳X荼歺聽咁多人. 幫襯無幾耐, 發覺好多嘢都唔對板, 歺牌價錢, 幾乎每两星期調整一次, 調貴的比調低的次數多, 呢個都算喇, 最離譜係D 服務態度. 裡面有個唔係好高的男侍應, 把聲好鬼尖, 唔使着制服, 我諗佢唔係老細就係經理. 以前成日聽到佢用把高8 度的聲去當住所有客面前大大聲唔留情面咁呼喝D伙記, (如果係我間名牌公司到, 經理或主管咁樣當住d 客面前鬧D同事, 一早執包服啦), 都算啦, 佢唔係鬧我地D熟客, 就當隻眼開隻眼閉, 誰不知好快就輪到D客., 即我地. 條友仔好似天生鬧人唔洗本咁, 我地有時要求D完全合情理的要求, 佢就話唔得, 例如, 唔要炒蛋要煎蛋, 話唔得, 除非加三元. 發神經! 又例如, 我地4個幫襯(非繁忙時間), 3個人叫咗野食, 話唔得, 一定要叫4份, 如果唔係要比淨飲錢! 我火都嚟埋, 話曬都成日幫襯, 使唔使咁mean? 而且佢d態度認真差, 不放你在眼內, 唔憂做咁! 咁得喇, 唔使指我地再幫襯!
奉勸各位, 小心小心!
2009-07-09
$35 (Tea)