住在附近一直都想試試這餐廳, 星期六, 於是跟仔仔和老公一同前往試試食午餐,
可能已約二點左右不用等位, 他們安排了一張四人枱在餐廳最入的位置,
因怕仔仔未坐定, 於是我地三人都一同坐同一梳化等的一面, 兩人夾住仔仔方便照顧
睇了餐牌, 這裡有All day breakfast 餐和午餐, 價錢普通, 兩者都起碼60 至90蚊左右一個餐包括一個湯和一杯熱餐茶, 但個餐轉凍飲要加4蚊, 略貴, 或要其他特別飲品都要起碼加14蚊以上, 仲有加一服務費,
有位中年女待應招呼我們, 她先放好餐具給我們, 仔仔一見匙羹就拎起咗, 那位待應即用兇神惡殺的眼神和聲線對我仔仔講"你同放低匙羹", 態度差劣, 好像不歡迎小朋友到這餐廳,
跟住我們點了茄醬雞肉意粉和銀鱈魚柳檸檬牛油汁飯,
老公的意粉好少雞肉, 但大量草菇和番茄, 味道一般
我的銀鱈魚柳飯, 飯好硬, 好似飯底咁, 想比些仔仔, 仔仔都吐出唔食, 魚味道ok, 但好少汁, 所以好似食緊煎魚伴白飯咁
因仔仔食食下瞓著, 我抱住他和我已經食完, 老公都差不多食完, 只剩下少少意粉同半杯凍O水,
這時候, 那位中年女待應就來跟我們說, 麻煩你地坐番一張二人枱, 因出面好多人等位,
因我們坐的枱比較入, 我抱住仔仔, 我怕等陣間很難走出, 二來我老公差不多食完, 於是, 我便跟她說可唔可以等一會兒, 我們就快食完和怕難以走出, 和或者可唔可以叫客人坐在我們對面先,
但那女待應堅持不可以, 仲要好惡咁說佢地枱號已定, 不能這樣, 一定要我老公起身坐番我對面
心想這裡地方咁細, 約只有十張枱, 待應得三個, 真係咁難因為枱號難送餐嗎?
服務態度差劣, 我老公於是將就起身坐在對面,
可是, 到最後騰出的枱沒有其他客人入來坐, 因那位客人有狗狗要坐露天, 而且也沒有她所講好多人等.
有小朋友也不便帶來, 沒有兒童椅.
我們不會再來食.
Like
2015-05-02
Waiting Time
2 Minutes (Dine In)
$80 (Lunch)