winnies
winnies
Level 2
2025-11-02
Follow
星期六午膳只有寥寥數位食客。水晶晶時代經常光顧晚市,質素都ok抵食。改名後質素每況如下,所以多年沒有光顧。今天經過見大把位便入去坐下。
枱上只有一份午市套餐餐牌,但今日只想食生菜包,便叫男侍應取其他餐牌。他的面色已經非常不滿。先叫了一個肉碎生菜包加辣。過了一會肉碎和生菜分別上枱。肉碎酸辣程度都ok,但生菜簡直是不知所謂!
生菜插在一個碗上,但是好像是剛從水池撈上來,完全沒有沥過水!個碗內有半碗水。我把所有生菜抽起,在枱面上揈乾水,半張檯面都濕曬。我叫女侍應過來,佢仲好意思問有乜嘢事。我話你哋抹返乾張枱。我話啲生菜完全冇瓊乾水,個碗入面仲有半碗水。佢攞走咗個碗,用布馬虎地抹一下枱,然後走咗去。
我當時隻手仲攞住啲生菜葉。侍應完全沒有意思要畀返隻碗我。我再叫佢過嚟,佢話又有乜嘢事。我話你唔使畀返隻碗裝返啲菜咩?佢先好唔情願地攞返一隻碟嚟。我話你哋平時生菜係唔使瓊水㗎。佢竟然話啲菜要洗,梗係咁㗎啦!難道佢哋廚房啲嘢係唔使洗嘅?相片中仍然可以見到抹完枱後的水漬。
肉碎生菜包
肉碎生菜包

呢間舖我唔會再去第二次喇。食物質素中下,衛生程度堪憂,員工和老細服務態度非常差,難怪生意差。
這樣的食物質素,衛生程度和服務態度竟然要加一。這碟生菜包是78元再加一,不包飲品。我原本是想叫兩樣嘢,但我不會畀佢賺多一分錢。

Like
Ratings