2017-12-17
周末晚飯本身同老婆到Yoho 諗住食Outback, 但要等太多張枱,於是搵其他,見Simply Life 即刻有位,咪諗住試試,以往都有喺其他地方食過,印象都ok,點知開展貼錢買難受既一餐飯。------------------首先帶你坐低既一位小姐已經態度好一般,歡迎都無聲,ok 無所謂,我都唔係吹毛求疵。坐低隔左好耐都無人攞水同menu 過黎,但餐廳本身有一半吉枱,人客不多,等左10分鐘決定舉手問。-----------------Order 食物後,我見半個鐘都未到,咪舉手問下會唔會漏單,完全無催既成份,有位高級dd既男士路過回應: 幫你睇睇。如是者等多10分鐘都無人答我,我又再舉手,呢個時候位男士先答我: 做緊嫁喇,等多陣啦(我感受到既態度仲衰過茶餐廳伙記),我再問佢: 其實係咪漏左單? 佢黑面回應: 無呀,我點咪落左單囉。為免多事,咁我就答話唔該哂。但你都識講8點已經落左,而家已經8:45,人又唔係多,我好聲好氣問,好似欠佢咁。----------------食物再隔10分鐘到,我叫左塊10oz扒,加個意粉,質素一般,但差過Outback, 不消15分鐘食完已經想盡快走,去
------------------
-----------------
----------------
食物再隔10分鐘到,我叫左塊10oz扒,加個意粉,質素一般,但差過Outback, 不消15分鐘食完已經想盡快走,去行下商場好過,於是叫埋單。
----------------
今次好快回應,有位女士攞塊板連埋單過黎,就咁隊過黎我張枱,一隻字都無講過。(正常都會問下邊位簽帳,多謝您$370,咁掛?) Ok, fine, 我攞黎簽,簽完佢MIT 張底單比我,望都無望過我,一隻多謝thank you 都無,我望下佢個樣又係黑口黑面。全晚2個Set 附送黑口黑面,盛惠$370.
總結
我相信呢間舖既員工應該好大壓力,我全晚接觸既員工都黑口黑面,每個都毫無禮貌,我感覺係貼錢買難受,去食野好似欠左佢地咁。
我自問對呢方面要求不高,但今次真係忍唔住出post, 麥記d 姐姐比佢地有禮貌十倍。我以前食過其他Simply Life 都不是咁,不知是否而家變左,還是係Yoho 店問題。