2013-04-06
放工後很想鬆一鬆, 所以突然改變主意唔煮飯, 出外晚膳。點知 不但唔輕鬆, 還一肚氣。見到門口餐牌, 有飯、有什麼小鍋米線同各特式小食, 所以入去一試。我和老公揀了靠邊的細枱, 一坐下, 打算點菜時, 伙計話有7位客, 稱只有我們果張枱可以拍枱叫我們轉位。我覺得冇所謂, 反正未開始食。我們叫了酸辣小鍋米線, 但賣相、份量同味道與那間遍佈分店的雲南米線相比實在太差了。唔... 可能其他會好些。伙計叫我們試下廿八蚊隻的蒜容蒸聖子皇。好, 就一試啦! "車" 冇味, 早知60蚊叫個小菜啦!我們還叫了椒鹽九肚魚同蠔烙, 個九肚魚都可以。全部已食晒, 在等待果個什麼蠔烙, 已經覺得, 一餐飯要食完NEW埋牙, 都未見蠔烙, 都算啦! 個伙計把果碟只有中間數粒蠔仔, 周邊全都是粉漿的所謂蠔烙放到面前, 已有點失望。點知, 當我們開始食了一兩啖時, 個伙計話有客等位, 叫我們再次轉枱(已是坐了細圓枱)。 既然間舖咁緊張等位的客, 咁你頭先唔好整果碟爛鬼蠔烙俾我哋囉! 仲要衰到等我地食了一兩啖先講。未食咪取消即走囉。實在豈有此理, 一開始仲同老公講, 下次試水煮魚, 仲可以食家人同朋友來試試。慳啲
我們還叫了椒鹽九肚魚同蠔烙, 個九肚魚都可以。全部已食晒, 在等待果個什麼蠔烙, 已經覺得, 一餐飯要食完NEW埋牙, 都未見蠔烙, 都算啦! 個伙計把果碟只有中間數粒蠔仔, 周邊全都是粉漿的所謂蠔烙放到面前, 已有點失望。點知, 當我們開始食了一兩啖時, 個伙計話有客等位, 叫我們再次轉枱(已是坐了細圓枱)。 既然間舖咁緊張等位的客, 咁你頭先唔好整果碟爛鬼蠔烙俾我哋囉! 仲要衰到等我地食了一兩啖先講。未食咪取消即走囉。實在豈有此理, 一開始仲同老公講, 下次試水煮魚, 仲可以食家人同朋友來試試。慳啲啦! 我BLACK LIST你。
奉籲大家, 若人少就真的不要去這店, 就算去, 都唔好冀望這裡的食物好味, 實在價錢不值、服務不佳、環境不好、氣氛不悅... ...