前日中午去開果邊做facial,看下表仲有兩個鐘先到,就去左呢間野食壽司。
見距門口寫住有9折,就入去試下。有人招呼坐低,之後看下餐牌,食物價錢與同類比較貴好多,不過都唔緊要,一下子就叫左6碟壽司。
岩岩俾左單個侍應大約2分鐘到,就有另外一個男侍應派午市特價紙,一望之下,原來有幾款我系叫左既,就即刻問距可唔可以取消我叫左果d, 再落過新呢d單,距就答左我一句---俾左單我地就唔可以改,我就話岩岩2分鐘前乍喔,距就話都無得改,問都唔問下個經理。
算,甘我都無野,咪照等食啰,後尾侍應拎壽司埋黎都黑口黑面,我亦無理甘多,照食可也;另外有幾碟就直接由一個肥肥地既壽司師傅遞俾我,距遞果陣完全無講任何野,淨系好唔情願同好唔耐煩,黑口黑面甘遞到我頭頂,甘岩我見到就有接到;另外有一碟遞埋黎果陣,我正低頭食緊野,但距都無出過聲,等我抬起頭先發現距好唔順氣甘等緊我,都唔知系咪開句聲會有問題。
後尾我見距對其它客都系甘,一聲都無出過就單手遞野俾人,好無禮貌。之後我食飽埋單,當時系俾card既,張單拎到埋黎一看,咩折都無打,我就問個侍應,距話唔清楚,後尾走左去問經理,之後再拎埋黎張單先俾返9折,我簽完名,多謝都無句,非常無禮貌。
三文魚好腥,唔新鮮。
鵝肝扒壽司,成3x幾蚊碟,得果一舊仔,唔抵食。
鰻魚壽司d飯太散,一夾就跌左半舊系d“是”油度。
燒三文魚腩,夠熱,幾好食。
總括黎講,野食太貴,質素只屬中下等,服務態度極差,員工內部無溝通,搞到連自己公司既promotion都完全唔知。
講真,呢區大把日式食肆選擇,所以呢間只此一次,永不光顧!!
Like
$253 (Tea)