2019-02-25 321 views
椒鹽九肚魚因為我冇食到就講唔到味道啦~但係見到咬開果陣有煙噴出黎,係即叫即炸既;見到粉都唔算太厚,加上每台都必嗌椒鹽xxx,所以唔伏,可以一試。栗子雞煲雞既份量較其他餐廳多,而且唔會係得骨冇肉,算有良心。雞就一定係冰鮮雞嫁啦,雖然肉質較淋,但冇雪藏味都收貨啦。栗子份量亦多,夠粉但唔夠甜,如果增加煲既時間,栗子會更入味同更粉。味道方面,唔送飯食會鹹,少油,不過食哩種餐館就預左嫁啦。黑椒薯仔牛柳粒每台必嗌item!薯仔炸既時間啱啱好,外脆內粉。炸後表面沾上蜜糖,鹹得黎帶點甜味,好食!牛柳粒切得大細適中,一粒一啖;質地軟淋又不失口感,牛味就唔算太突出。Btw,最好趁熱食呀,攤凍左牛柳粒會變韌嫁~荔芋油鴨煲芋頭好粉!好好食!加左椰汁去煮,細粒既芋頭煲成芋蓉,個汁好綿好滑,淋上白飯到撈黎食,無論味道定口感都一流,好快就ko一碗飯><哩個煲既甜味同油鴨既鹹香味配合得幾好,可以和平相處,唔會互搶風頭。油鴨數量唔算多,但起左帶出鹹香既作用,功不可沒。哩道餸係一股清泉,冇其他餸菜咁油同咁鹹整體而言,餸菜份量較足,唔會冇啖好食;有鑊氣,惹味;但較重口味同偏油膩。水準中上,不過就冇第一次食果

椒鹽九肚魚
因為我冇食到就講唔到味道啦~
但係見到咬開果陣有煙噴出黎,係即叫即炸既;

栗子雞煲
雞既份量較其他餐廳多,而且唔會係得骨冇肉,算有良心。
雞就一定係冰鮮雞嫁啦,雖然肉質較淋,但冇雪藏味都收貨啦。
味道方面,唔送飯食會鹹,少油,不過食哩種餐館就預左嫁啦。

黑椒薯仔牛柳粒
每台必嗌item!

薯仔炸既時間啱啱好,外脆內粉。
炸後表面沾上蜜糖,鹹得黎帶點甜味,
好食!
牛柳粒切得大細適中,一粒一啖;
質地軟淋又不失口感,
牛味就唔算太突出。
Btw,最好趁熱食呀,攤凍左牛柳粒會變韌嫁~

荔芋油鴨煲
芋頭好粉!好好食!
油鴨數量唔算多,但起左帶出鹹香既作用,功不可沒。
哩道餸係一股清泉,冇其他餸菜咁油同咁鹹

整體而言,餸菜份量較足,唔會冇啖好食;
有鑊氣,惹味;但較重口味同偏油膩。
水準中上,不過就冇第一次食果陣咁驚艷

有冇留意到薯仔、栗子、芋頭都係飽肚既澱粉,但我中意!哩餐飯因為佢地既存在,單單就口福而言,好滿足~

不過,環境同服務就真係不值一提

環境差就預左嫁啦,
亦唔期望有咩高質素既服務態度,
但啲侍應落order果陣不抽不睬,叫佢黎加單都好唔願意咁,全程黑口黑面,感覺真係好差

連最基本既尊重都無,就算唔憂做都唔係咁啊?

餸菜已經冇咁驚艷,亦較重口味,加上史上最差服務態度,我覺得我唔會再去幫襯。
依家香港同類型既餐廳數不勝數,性價比相近,但服務、環境、味道做得更出色既大有人在,何必再自尋苦吃、去比錢買難受呢?