2017-06-16
朋友生日,當然要搵一間坐得舒舒服服既餐廳吹水喇~咁啱朋友係BREAD & BUTTER既會員去RUBY TUESDAY全單有折,就去呢間喇~三文魚意粉~我地三個女仔,一人一件三文魚剛剛好,十分香口~而意粉既汁,不會太厚/薄,平均沾上每條意粉,當中有紅椒、洋蔥等佐料,照顧到口感既方面,不錯!洋蔥圈(配茄汁)~一D油膩感都無,炸得非常香脆,而且內裡係有益既洋蔥,感覺沒有那麼罪惡感~薯條(配茄汁)~食過D薯條只係覺得很香口很脆而食唔出薯仔味,而佢除咗香脆外亦有好香既薯仔味,可能因為佢厚切既關係?!我地都叫咗DRINK~霧之戀(左)、士多啤利霧之戀(右)雞沙律~雞肉出奇地咁鬆化,真係估佢唔到,而且一D都唔"鞋"重點來了一坐底,已經有侍應介紹自己,話自己今晚係負責照顧我地張枱,有咩事都可以同佢講~雖然呢D係佢公司要求既動作,但聲起上嚟都真係幾舒服架~另外,我地點飲品時只留意它的配搭,無留意到佢係有酒精成份,偏偏我地三個都唔飲酒,大家都飲咗一啖就無郁過,咁啱我地坐喺吧枱附近,比個調酒師見到我地無飲到佢調既酒,就叫咗位女侍應問吓我地點解唔飲杯酒,咁我地都如實告知,喺我地既要求下,佢問準經理,FREE
就去呢間喇~
我地都叫咗DRINK~
重點來了
另外,我地點飲品時只留意它的配搭,無留意到佢係有酒精成份,偏偏我地三個都唔飲酒,大家都飲咗一啖就無郁過,咁啱我地坐喺吧枱附近,比個調酒師見到我地無飲到佢調既酒,就叫咗位女侍應問吓我地點解唔飲杯酒,咁我地都如實告知,喺我地既要求下,佢問準經理,FREE咗我地三杯飲品費用,當然我地都比咗多D TIPS佢地喇~其實現時餐廳可以做到咁已經非常唔錯,呢個服務,我非常滿意﹗