2014-01-10 225 views
見美心中菜開左新餐廳,尋晚就同一班朋友去試菜。因為要坐大枱既關係,所以都特登七點前去排隊,職員同我地講第二張就到,不過都等左成九個字先入到去。咁大間集團既食店竟然全日無訂位,其實都幾失望,希望呢方面快d有改善。終於入到去坐低,一坐低已經叫左隻鴨先,明明話一鴨兩食(一鴨一湯),點知碗湯飲晒坐左廿幾分鐘隻鴨都未來,來到隻鴨又切得肉酸,賣相一D都唔吸引,味道都好一般!最離譜就係間野扮晒高級餐,搵個廣東話都唔識聽的強國大嬸同我落單,好似雞同鴨講,唔講以為自己真係上__左北京食! 明明每樣小菜旁邊都有附屬的號碼,個阿嬸係都要寫全寫!Fine,妳要寫全寫唔係問題,咁你知D高級餐廳將一個簡單的菜式寫到幾複雜架啦!個大嬸又唔識聽,又唔識睇,佢續樣小菜寫,寫寫下唔識寫個字又睇下個餐牌,我點菜都點左十幾分鐘,唔講人地以為我係度點滿漢全席呀! 講左咁耐都有D口渴,想叫佢比杯水,頂佢個肺,佢話杯水都要十蚊位,你以為自己係酒店呀? 真係慶到出煙! 死死地氣都要比錢買,點知個阿嬸抬左五個玻璃樽出來(係Pizza hut放係你張枱果d咁大的水樽),想一次過放係我張枱度,我地全枱七個人即時呆晒! 唉,扮咩Q高級餐廳呀

最離譜就係間野扮晒高級餐,搵個廣東話都唔識聽的強國大嬸同我落單,好似雞同鴨講,唔講以為自己真係上__左北京食! 明明每樣小菜旁邊都有附屬的號碼,個阿嬸係都要寫全寫!Fine,妳要寫全寫唔係問題,咁你知D高級餐廳將一個簡單的菜式寫到幾複雜架啦!個大嬸又唔識聽,又唔識睇,佢續樣小菜寫,寫寫下唔識寫個字又睇下個餐牌,我點菜都點左十幾分鐘,唔講人地以為我係度點滿漢全席呀! 講左咁耐都有D口渴,想叫佢比杯水,頂佢個肺,佢話杯水都要十蚊位,你以為自己係酒店呀? 真係慶到出煙! 死死地氣都要比錢買,點知個阿嬸抬左五個玻璃樽出來(係Pizza hut放係你張枱果d咁大的水樽),想一次過放係我張枱度,我地全枱七個人即時呆晒! 唉,扮咩Q高級餐廳呀,失敗!

其餘論食物,就真係好普通,個蠔餅收我百幾蚊,味道同大牌檔冇分別,只係個賣相好D, 醉雞好麻麻唔夠入味,小籠包,生煎包無論係翡翠拉麵,鼎泰豐都好得多多聲,煎左三條小黃魚,比起小南國的差太遠! 整體完全唔合格,一句講晒,永不錄用
要食美心集團的行過兩間食八月居好得多,想食北京填鴨的再行遠多兩步可以食北京樓! 尖沙咀咁多野食,實在冇必要食間咁的野!
Waiting Time
45 Minutes (Dine In)