今年生日我班可愛同事請我去 Amigo 食 lunch,對上一次去已經係十幾年前,好記得佢個拿破輪蛋糕係超級好味的,過咗咁耐都仲記得。今次食 set lunch,服務依然無懈可擊,服務員著晒禮服,戴晒白手套,溫文爾雅,貼心到痺。可惜食物真係有D失望,我揀咗三道菜包一杯紅/白酒 $340的 set lunch。上菜前奉上的麵包好得,牛油吱到成朵花咁好靚,多士烘得又薄又脆,食到唔停得口。第一道菜係煙三文魚凱撒沙律,個 salad dressing 幾好味,蔬菜新鮮,三文魚質素都唔錯。第二道菜可以揀牛扒、魚或雞,我地大部份人都揀咗 Rib eye,有D要五成熟我要七成熟,但全部都 overcook,我老細塊五成就似七成,我塊七成就差不多 well done. 仲要咬落好乾好硬,上面一大 pat 汁好似金鳳餐廳咁嘅 style,見到都唔開胃,個個都食剩好多。甜品有 Banana Crumble or White Chocolate Mousse Cake,個 Banana Crumble 好味,暖暖的,脆脆地,very good,但個白朱古力 mousse 就平平無奇,無乜味,又唔靚。以呢個價

以呢個價錢有咁嘅排場唔算貴,但我寧願用同樣價錢食啲好味嘅食物囉。
Butter flower
Rib eye
Banana crumble
2017-06-27
$380 (Lunch)
Celebration
Birthday