2022-08-23 57 views
在旺角區上班, 附近大部分餐廳也吃過了, 與同事經常不知道要吃什麼, 睇睇openrice, 原來附近新開了一家韓國菜, 一於去試一試餐廳裝修帶點懷舊韓國風, 座位極之闊落舒適, 座位顏色以橙色為主, 卡位約可供六至八人坐, 亦有部分房間可供預訂我與同事叫左3個午餐主食一齊分享 ,分別係”韓式辣炒豬肉年糕” “豆腐鍋”及”鐵板烤肉套餐(豬,牛,雞), 隨餐會送白飯、前菜、牛骨清湯同埋甜品先上左8小碟既拌菜, 每一次食韓國菜最期待就係前菜, 款款相當吸引, 各有特色, 聽聞佢哋既泡菜仲係韓國主廚自家醃製, 不是叫貨.食落酸辣度適中又爽脆好開胃, 蓮藕同埋薯仔軟糯香甜,拌菜款款都什有誠意豆腐鍋熱辣辣的豆腐鍋,入面非常足料有蝦、蜆同豆腐,連非常少見嘅螄蚶都有, 材料非常新鮮, 飲落一陣鮮甜而且辣辣地幾開胃辣炒豬肉年糕煙韌既年糕配上入味既豬肉,仲有啲魚糕做配菜加上香濃既醬汁,真係令人一件接住一件咁食, 份量都好大碟鐵板烤肉套餐(豬,牛,雞)三款肉都醃製得非常入味, 底下仲有d洋蔥燒到好香,送飯簡直一流最後仲有甜品: 雪糕,不過實在太飽吃不下, 餐廳推薦試試佢哋自家製既紅棗茶, 未飲已經聞到濃郁

前菜
牛骨清湯
鐵板烤肉套餐(豬,牛,雞)

最後仲有甜品: 雪糕,不過實在太飽吃不下, 餐廳推薦試試佢哋自家製既紅棗茶, 未飲已經聞到濃郁紅棗香氣 ,
飲下去就知是真才實料, 是天然紅棗甜味, 甜度適中, 估計沒有額外添加糖
服務好好, 感覺到佢哋好有誠意, 由入餐廳果一刻開始直至到離開餐廳都比到我一種賓至如歸既感覺
紅棗茶
牛骨清湯