2019-12-07 1336 views
今次係第二次嚟食,但今次(3/12/2019)發生左事就係銀包吾見左,自己又大頭蝦到坐紅色小巴返到屋企先知,係差吾多到落車,就小巴到搵,搵極都搵吾到銀包,搵左好耐,都搵吾到,幸好我有散子包有啲錢,吾夠就問人借,好彩有人借俾我,自己就回想銀包在邊到遺失,我自己肯定埋完單就將銀包放在入背囊裡面,在離開餐廳時去等廁所,但是等廁所等左好耐又凍,於是我在背囊拎番件褸黎著,係等待去廁所的時候,我背囊有朋友幫我看守及我背囊沒有被偷竊的痕跡,我就估計拎褸著的時候掉左嗰銀包,但我又聽不到掉野的聲音,於是我打去餐廳問有冇人執到銀包,職員幫我搵過我使用過的地方,答我話冇,然後我就打電話給同我一齊食野的朋友,問佢地我銀包有冇放佢地到,佢地都答冇,話我吾係已經收左落背囊嗎?叫我搵清楚,我話我搵過晒嗰背囊都冇丫。自己覺得吾會真係被人偷,嗰又冇吾見左野的情緒,有種覺得會搵得返,問完朋友再去餐廳問多次,職員就安慰我話如執到的話會通知我,甘我只好等電話啦。在翌日(4/12)返工前,我就返回棟大廈到問保安,保安話冇,幫我問問夜更同事,因為同事岩岩走,然後打電話幫我問,答覆都係冇,甘早上時間餐廳還未開,我只好等收工後再上餐
,自己又大頭蝦到坐紅色小巴返到屋企先知
,係差吾多到落車,就小巴到搵,搵極都搵吾到銀包

自己覺得吾會真係被人偷,嗰

在翌日(4/12)返工前,我就返回棟大廈到問保安,保安話冇,幫我問問夜更同事,因為同事岩岩走,然後打電話幫我問,答覆都係冇,甘早上時間餐廳還未開,我只好等收工後再上餐廳搵啦,但我心情又吾會好down照常返工,到我食午飯的時候,我見早上有2個電話打嚟搵我又冇留言,本身我電話係較左靜音,然後我較返有聲,到接近收工收到職員來電,問我搵到銀包未,我好似有啲失憶甘,好似吾知自己銀包吾見左,未搵吾返呢件事,我答未丫,但我收工會上餐廳搵,職員話都幫我搵過,都未有發現丫,你一震都可以過嚟搵一搵。甘我收工就去餐廳搵,一上到去餐廳我係等位地方見到我銀包,攝住係牆同櫈之間
,勁開心,有感覺嗰銀包等我返嚟帶走佢,我搵到銀包同職員講我搵返,就在餐廳外等位地方搵,麻煩職員們的幫忙,好感恩甘多人幫我,發現原來香港有甘多好人嫁
2019-12-03
  • 1++頂級韓牛餐